La revedere, frate Mihai! Pastor Adrian Neiconi si Valentin Făt

agnus dei - english + romanian blog

FOTO Valentin Făt

Pastor Adrian Neiconi – 

Pentru fratele Mihai, un alt fel de bilet de externare!
Sunt și eu, la fel ca mulți dintre voi, copleșit de tristețea despărțirii de fratele Mihai. În februarie l-am vizitat la Phoenix. Cu doar câteva zile, înainte de a fi fost internat în spital, ne-am spovedit telefonic. Apoi a intrat în spital și noi ne-am rugat, sperând că va ieși de acolo, așa cum a ieșit în atâtea rânduri, în trecut. Însă de data aceasta, Cineva care știe mai bine decât noi, ceea ce ne e bine, a scris un alt fel de Bilet de Externare. Îi respectăm verdictul, dar mărturisim că ne doare. Ne doare despărțirea, ne doare durerea sorei Ani, ne doare golul lăsat în suflet de plecarea fratelui Mihai. Am citit multe dintre mesajele postate în această dimineață și am realizat cât de mult a însemnat…

View original post 424 more words

Advertisements

One thought on “La revedere, frate Mihai! Pastor Adrian Neiconi si Valentin Făt

 1. Mihai Sirbu, un erou al credintei.

  L-am cunoscut din anii 1970, cind eram studenti la Cluj. Tinar credincios si plin de pasiune pentru Domnul Isus .Nelipsit de la biserica si gata sa spuna ceva frumos despre viata de credinta. Privea lucrurile altfel decit ceilalti si puteai intelege ca el este indragostit de domnul Isus. Eu am plecat din Romania pe jos in 1981 si cu ajutorul lui Dumnezeu in 1982 am ajuns in Chicago. Imi amintesc o intimplare de la congresul Uniunii Baptiste, tinut la Bucuresti in 1987, Am revenit in Romania dupa mai bine de 5 ani, cind eram cetatean american si am fost la acest congres, cu mesaj din partea Asociatiei Baptiste Romane din USA si Canada, fratele Alexa Popovici fiind presedinte. Am ascultat predici si mesaje bune, dar am ascultat rugaciunea fratelui pastor nerescunoscut atunci, Mihai Sirbu, care m-a facut sa inteleg ca acest om este mai mult decit un credincios, un pastor, este ucenic al Domnului. Rugaciunea lui a miscat poporul prezent si valuri de amin se auzea dupa fiecare fraza. A fost mai convingatoare acesta rugaciune decit tot ce s-a spus acolo, si incarcatura spirituala a ajuns la apogeu simtind prezenta Duhului lui Dumnezeu care cerceta poporul.
  Ne-a vizitat la Chicago cu multi ani in urma cind biserica era pe Irving Park rd. L-am ascultat predicind despre un Dumnezeu bun, iubitor dar si plin de putere care i-a cercetat fiinta si a avut grija de inima lui operata in Romania si Franta. Se mistuia ca sa convinga pe cei prezenti de nevoia impacarii cu Domnul Isus. Pasiunea lui pentru Domnul era molipsitoare si era asa de placut sa fii in prezenta acestui om a lui Dumnezeu.
  Sora Ani, el stia foarte bine pe cel ce a scris Psalmul 23 si stia despre cine vorbeste psalmistul. Acest psalm se incheie cu, “voi locui in casa Domnului pina la sfirsitul zilelor mele”, nu a vietii mele, pentru ca viata nu are sfirsit. Zile se sfirsesc, dar viata continua intr-un loc pregatit de cel ce a dat viata. Astazi este timpul in care trebuie sa impletim durerea despartirii de Mihai cu bucuria ca el este in prezenta Domnului pe care l-a iubit si slujit.
  Va imbratisam pe toti in numele Domnului Isus.
  Alex Popa dr. Chicago

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s